dimecres, 3 de setembre del 2014

Teràpia psicològica i coaching per skype



Les noves tecnologies han canviat la forma de relacionar-nos, comunicar-nos i informar-nos. Per això, ara és possible realitzar una teràpia psicològica o una sessió de coaching de qualitat des de casa a través d'internet. Consultar un psicòleg o coach en línia consisteix a realitzar una teràpia, igual que es fa de la manera tradicional, utilitzant els mitjans que les noves tecnologies ens ofereixen.

La teràpia online és una eina, mai un nou tipus de teràpia, sinó una manera de fer que aquesta sigui més accessible. Entre els avantatges d'escollir aquest tipus de teràpia podem trobar els següents:

Estalviem temps: un dels avantatges de consultar un psicòleg o coach online és l'estalvi de temps. Aquest tipus de teràpia requereix menys temps en desplaçaments i mitjans físics per realitzar-se, essent per tant més econòmica que la presencial. Tan sols necessites un ordinador i connexió a internet, evitant trànsit, cerca d'aparcament ... que de vegades fan que el client perdi molt més del temps del que dura la sessió.

Preu: la teràpia psicològica o coaching en línia és sempre més barata que la presencial i ofereix preus molt competitius.

Accessibilitat: per a persones amb alguna limitació física que els impedeixi o dificulti el desplaçament, la psicologia en línia seria una oportunitat de rebre ajuda psicològica. També resulta més accessible per a persones que, pel lloc on viuen, pels seus horaris o circumstàncies vitals no poden desplaçar-se en persona a la consulta.

Anonimat: si bé a algunes persones els pot resultar més propera la teràpia presencial, a d’altres els resultarà més fàcil expressar-se o parlar sobre les seves preocupacions a través de la psicoteràpia en línia, com veiem que passa sovint quan xategem o parlem per telèfon.

Comoditat: la possibilitat de rebre atenció psicològica des de casa seva fa que les persones, normalment, se sentin més còmodes.

Adaptada als nous temps: l'aparició d'aquesta teràpia neix de la necessitat d'adaptar el treball del psicòleg a les noves tecnologies i al nou ritme de vida.

EL PACIENT TRIA COM SER ATÈS

La teràpia o el coaching en línia es pot realitzar de diferents maneres, depenent de les necessitats específiques de cada cas:

Mitjançant correu electrònic: si tens algun problema puntual i t'agradaria comptar amb una opinió professional, enviant un correu electrònic detallant el que et preocupa. En aquest punt seria important que reflecteixis de la forma més extensa i completa possible el motiu de la teva consulta ja que, d'aquesta manera, el professional tindrà més pautes per donar-te una resposta adaptada a la teva demanda. 

Telefonant mitjançant skype tal i com és una sessió online amb el psicòleg. Si definitivament et decideixes per la teràpia en línia, hauràs de posar-te en contacte amb Acció Educativa i la psicòloga t'explicarà els passos a seguir. Normalment, mitjançant correu electrònic es fixa el dia de la cita i el professional et facilita número de compte i l'adreça d’Skype. Caldrà que el pagament es realitzi 48 hores abans de la cita acordada. Quan arribi el dia fixat, tan sols hauràs de trucar o contactar amb l'adreça que el psicòleg t'hagi facilitat i la sessió transcorrerà com solem fer-ho en una consulta presencial.

Segurament, portis "deures" per realitzar al llarg de la setmana, com per exemple, qüestionaris, autorregistres, o textos que donin suport a la nostra explicació. Tot això s'ha de remetre al teu correu electrònic. Quan els hagis acabat, els reenviaràs al correu del psicòleg, dins el termini que hagueu acordat, perquè treballi amb el material abans de la següent sessió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada