dijous, 18 de setembre del 2014

MOTIVACIÓ: APLICA LA PRÁCTICA DE L’1%. 10 MINUTS D’ACCIÓ VALEN MOLT MÉS QUE 1000 IDEES


T’has proposat canviar de vida però tens massa daltabaixos (amb més baixos que no pas alts)? 

T’has llançat a canviar els teus mals hàbits en un parell de dies però els antics hàbits tornen per passar comptes i tornes a cometre un i altre cops els mateixos errors? Les grans coses no s’aconsegueixen en un dia. Però si és cert que pots aconseguir quelcom gran en tan sols unes setmanes si vas a poc a poc. La clau tan sols és començar. Si tan sols t’hi poses un 1% cada dia, al cap de dues setmanes el teu rendiment haurà pujat. I no diguem al cap d’uns mesos. El poder dels petits canvis et farà millorar molt ràpidament.

Totes les grans personalitats van confessar que no es van fer a sí mateixes en un dia, que no van nèixer així, que van anar pas a pas, que la regla de millorar un 1% és terriblement eficaç.

La forma fàcil de millorar un 43% a l’any

Què pots millorar un 1% avui? Quina part de la teva feina, dieta o costums pots canviar un 1%?
Pregunta-t’ho demà un altre cop. I demà passat i a l’altre. Un pas fàcil cada dia que acaba transformant-se en un poder que augmenta exponencialment. La força de l’1% és la seva comoditat. És fàcil llegir un minut més. És fàcil menjar una ració una miqueta més petita. És fàcil substituir l’últim tram del viatge en cotxe per un passeig de 100 metres. És fàcil beure un got d’aigua més al dia. És fàcil matinar un minut abans. És fàcil planificar durant un minut la teva setmana.

No pretenc angoixar-te amb estadístiques, però millorar  tan sols un 0,1% cada dia significa una millora d’un 3% al mes i un 43% a l’any. T’imagines millorar els teus resultats un 43% cada any amb un esforç mínim? En dos anys hauràs millorat un 100%, en 5 anys un 600% (6 cops millor) i en 10 anys un 3600% (36 cops millor). L’avantatge d’aquest mètode és que cada millora va sobre una altra millora anterior i els beneficis són exponencials. En unes setmanes ets algú nou.

No vulguis fer-ho tot de cop perquè no fa falta. Poques coses grans es poden fer en un dia, però qualsevol petita diferència que facis la gaudiràs avui mateix i en quant acumulis unes poques notaràs com comences a volar. Tan sols dóna un petit pas al dia.

La tècnica de l’1% allarga la teva vida

Quan s’investiga a gent amb més de 90 anys per la seva bona salut hi ha una dada que destaca: que van fer esport moderat tota la seva vida. No com atletes, però sí suau i sense pausa.
Aquella carrera, aquella piscina o aquell partit de futbol et portaran als 90 anys. Oxigenarà el teu cos, et tornaràs més positiu i superaràs qualsevol repte. Però vigila, perquè sempre hi haurà alguna bona excusa per saltar-te l’exercici. Avui estaràs molt ocupat, demà et farà mal la mà i l’altre dia et tocarà no sé què. Però ves amb compte i vigila la teva forma física.

No has de fer un gran esforç. Mica en mica. Utilitza la tècnica de l’1%. No fa falta un gimnàs car, ni la millor roba esportiva. Val una carrera de 30 minuts al dia o un passeig ràpid. Amb una mica d’exercici el teu cervell posarà el comptador en positiu i començaran a fluir idees. Les parts dreta i esquerra del cervell es connectaran i amb el benestar físic apareixeran com per art de màgia solucions als teus problemes. De vegades sorgirà la solució al teu millor repte en   plena carrera.

Millorant un 1% al dia aconseguiràs adoptar l’hàbit de fer esport i millorar el teu físic i la teva ment.

A pels 90 anys!!

MAI MÉS TORNIS A LAMENTAR “JO TAMBÉ HAGUÉS POGUT AMB AIXÒ”

Quan veus un llibre superventes penses que tu també podries haver-lo escrit? Quan algú aconsegueix batre rècords amb un senzill però útil producte, creus que tu també podries haer fet algo així? Probablement. Però per què no ho vas fer?

Quantes coses podrien haver-se fet però en el seu dia no es va donar el pas. Quant d’èxit es podria haver assolit però no es va assolir. Els budistes tenen un lema: “saber i no fer-ho és igual que no saber-ne”. No t’enorgulleixis d’allò que saps si no ho penses utilitzar. El coneixement és poder, però tan sols si s’utilitza. Deu minuts d’acció valdran molt més que mil idees.
Pots aprendre observant i planificant, però en algun moment has d’actuar, has de deixar d’observar i llançar-te. I ara ja tens el mètode per tal que et sigui fàcil, simplement dóna un pas i millora un 1%.

Si vols deixar empremta has de convertir els teus pensaments en acció. Las teves idees són tan bones o millors que les dels altres, però si no actues seran aire. Tan sols si fas alguna cosa amb elles seran bones idees. Tan sols compten els fets i no les intencions. Buda va dir que tots coneixen el camí, però molt pocs el segueixen.

La clau de donar el primer pas

Johan von Goethe fou filòsof, novel·lista, científic, pintor i polític. Com va aconseguir fer tantes coses a la seva vida? Aquesta va ser la seva resposta: “allò en el que creus o penses que es pot fer, comença a fer-ho. L’acció té màgia”.

Les persones amb èxit actuen. No són les persones més intel·ligents ni les que més saben; són les que actuen. Per això tindràs el cel guanyat si et mous.

No t’agrada el teu entorn actual? Doncs fes avui un 1% del projecte que canviarà la teva vida. El món necessita més gent que actuï per comptes de parlar i queixar-se. Necessita més moviment encara que sigui un de petitó cada dia. Mou-te avui i aprèn allò que et falti saber pel camí. Treballa un 1% més, millora un 1% més, queda’t un 1% una mica més, rebaixa un 1% les teves interrupcions, puja un 1% la teva productivitat, concentra’t un 1% més, millora un 1% les teves relacions personals mirant als ulls al teu interlocutor.  Tan sols un 1% cada dia, i en uns dies tindràs qualsevol habilitat per guanyar.

Cada dia un xic millor i el que aconseguiràs serà per la resta de la teva vida. Veuràs millores en coses que abans veies impossibles. Cridaràs l’atenció dels que poden ajudar-te i encara seguiràs millorant un 1%. On es troba doncs el teu límit?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada