dimarts, 9 de setembre del 2014

5 formes ràpides i fàcils de motivar-te

Necessites motivar-te ràpid? Doncs aquí van 5 formes ràpides de motivar-te. Algunes pots utilitzar-les avui i d’altres formaran part de la teva munició de motivadors per sempre.

  1. Recorda cada dia el que has fet bé

Pensa en el que ja has aconseguit i oblida allò que no ha funcionat o no has pogut acabar. No minimitzis lo bo perquè aquesta humilitat no et farà cap bé. Repassa aquell talent que domines, aquell pla genial, aquell llibre que vas llegir i et va donar consells impagables. Felicita't com si fossis el teu millor amic. Una frase que funciona és: “ho estic fent molt bé... i tan sols estic començant”.

  1. Llegeix biografies

Llegeix molt. Llegeix tots els llibres i escolta tots els audios que puguis. Llegeix al migdia quan d’altres estiguin descansant i escolta audios al cotxe o caminant. Apunta tot el que vulguis saber i organitza les teves lectures. I quan busquis inspiració llegeix biografies. T'ompliràs d’energia quan vegis com gent amb un passat horrorós va superar-se fins arribar amunt de tot. Amb biografies descobriràs que tens més capacitats de les que creus i que la vida sense grans reptes no mereix la pena de ser viscuda. Que tothom té alts i baixos i que sense aquests no podries endurir-te ni arribar lluny. I sobretot, veuràs que aquestes persones van tenir més problemes i més reptes que ningú, però que la seva actitud va ser la que va marcar la diferència.

  1. Petits passos per aconseguir grans metes

El major motivador és avançar. Aconseguir petits objectius pel camí et dóna ales, així doncs planifica petits objectius cada dia i cada setmana.

Has de tenir miniobjectius per tal de gaudir cada dia quan t’apropis a ells. Aparta mitja hora en la que ningú et distregui ni interrompi per dedicar-t’hi. Les teves metes seran tan grans  com vulguis, però si les descomposes en metes més petites els obstacles desapareixen. Quan aconsegueixis submeta rere submeta elimines qualsevol sentiment desmotivador i aconsegueixes l’hàbit definitiu d’aconseguir quelcom cada dia.

  1. Donar les gràcies

Que no t’importin les teves circumstàncies, sempre hi ha algú pitjor. Sona lleig, però tan sols cal que donis una volta per un hospital per tal de comprovar-ho. Pensa en totes les possibilitats que tens i altres no tenen. Ets una persona privilegiada. Tens disciplina per aprendre. També és cert que tens moments sense energia, on et trobes confús i cansat, però tranquil, perquè això li passa a tothom. Els baixons apareixen gairebé sense avisar, però també poden marxar de seguida. Són cicles que utilitza el teu cervell per tal de recuperar-se. No pots estar sempre a tope, no li donis importància... i de vegades senta bé baixar la guàrdia per poder recuperar forces. Com diu “Sartre”, la vida comença a l’altre costat de la desesperança. No et resisteixis quan vingui un moment baix, perquè a allò que et resisteixes persisteix. Experimentaràs molt en aquests moments i sortiràs enfortit.

Cal viure tots els sentiments, els negatius també. Gaudeix de les corbes. La motivació serà més gran quan recordis l’adversitat superada.

  1. Fer allò que et costi serà la teva major recompensa

Si hi ha quelcom que t’és difícil alegra't, perquè això et donarà l’experiència que d’altres no tenen. Si et costa planificar, el teu pla portarà grans conseqüències. Quan t’esforces estàs construint un saber fer que ningú por treure’t. Estàs omplin-te de coneixements que mai desapareixeran i que sumats a d’altres generaran més solucions. Compta avui els minuts que dediques a esforçar-te i sabràs on estaràs d’aquí a un any. A més, pensa que pocs ho faran, i si pocs ho faran tu destacaràs. Aleshores, hi ha alguna cosa que t’està costant de veritat? Fantàstic. Vas per bon camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada